Home
Начало
За Нас
Контакт

Щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване....

       ПОЧИВКИ       ХОТЕЛИ
       КРУИЗИ       TRAVELLER IQ


Новини от Блога
 
14 Март 2017 г. 13:08
Добавихме тази рубрика, защото освен за пътуванията ни, бихме искали да ви разказваме и за малко изв...
 
 
14 Март 2017 г. 13:04
Какво си представяте, когато чуете Германия? По традиция мислим за нея като за една от държавите, къ...
 
 
14 Март 2017 г. 13:01
Февруари и Норвегия са ключови думи за този красив феномен  © Shutterstock Норвегия не е от най-разп...
 
 
14 Март 2017 г. 12:56
Черно, ароматно и плътно, кафето е избор на милиони хора по света. От 15-ти век насам то не спира да...
 
 
14 Март 2017 г. 12:50
Ако сте от зиморничавия тип хора, за които студените месеци са време за зимен сън и мечти за лятото,...
 
Вашата оценка
Начало > Информация за държава
Информация за държава
Търсене

Столица: Рим
Официален език: Италиански
Национален химн: Fratelli d'Italia
Интернет домейн: IT
Телефонен код: +39
Религия: католици (82 %)
Часово време:UTC +1
Парична единица:Euro
Територия: 301 230 км2
Площ вода: 2,4 %
Население: 58 103 033
Население гъстота: 186,9 д/км2

Полезна информация:
Италия е държава в западна Европа, разположена на юг от Алпите, на Апенинския полуостров, който има форма на ботуш. Италия включва и два големи острова: Сицилия и Сардиния.
Тя е членка на Европейския съюз, както и на еврозоната и участва в шенгенското пространство.
Рим е столица на Италия от 1870 година. Преди него столици на Кралство Италия са били Торино и Флоренция.География

Страната е разположена на Апенинския полуостров, о-вите Сицилия, Сардиния и редица малки острови. Има площ от 301,3 хил. кв. км. Граничи (в км) с Франция - 515, Швейцария - 718, Австрия - 415, Словения - 218, Сан Марино - 70 и има брегова линия от 5 599 км, от които континентална - 3 301 км Тиренско море - 963, Адриатическо море - 1 128, Йонийско - 795, Лигурско - 415 (и островна - 2 298 км (Сицилия - 867, Сардиния - 973 и останалите - 458). Релеф - предимно планински - на север Алпите с най-висок връх Монблан - 4 807 м (на границата с Франция), южно от Алпите е Паданската равнина, а голяма част от полуострова е заета от Апенинските планини с най-висок връх Корно - 2 914 м. В южните части на страната са действащите вулкани - Везувий - 1 277 м, Етна - 3 323 м (на о-в Сицилия), Вулкано - 500 м (на о-в Вулкано) и Струмболи - 924 м (на о-в Стромболи).Основни туристически дестинации и забележителности

Наричана още “Bella Italia” страната е една от основните дестинации за европейци, японци и американци.
Тук можете да намерите и видите всичко, което бихте си пожелали от вашето пътуване в тази невероятна страна – исторически забележителности от времето на етруските и Римската империя, слънчеви средиземноморски и адриатически плажове, отлични ски писти в Южен Тирол, вкусна храна и световноизвестни вина, капучино и сладолед, дизайнерски къщи и оживени барове и кафетерии.
Световно известни притегателни центрове за гостите на страната са Рим и Ватикана, Милано, Флоренция, Венеция и Верона.
Почти във всеки град и село ще намерите тази типично италианска очарователна смесица от минало и настояще, западен и южняшки манталитет.

Рим

Столицата Рим безспорно е най-впечатляващия италиански град и един от най-запламеняващите в света.Неизмеримо е богатството на историческите забележителности,с който е изпълнен -Колизеят,Форумът,Капитолия,както и многобройните реликви от раннохристиянският период,катедралите и сградите от бароковата епоха,пищните фонтани...В северозападната му част,отвъд река Тибър се намира Ватиканът,църквата и площадът "Св.Петър" - свещенно място за всеки ревностен християнин

Милано

Столицата на Ломбардия,Милано, е изключително привлекателен за туристите поради многобройните си забележителности и богатия нощен живот.Тук кулинарното изкуство е на почит.В сърцето на Милано,Piazza del Duomo,се намират четвъртата по големина в света катедрала- започната през 1386 год. и все още недовършена,както и заострения замък Sforza.Не трябва да се пропуска и прочутата Миланска La Scala

Венеция

Може би никой друг град през вековете не е предизвиквал толкова много хвалебствия от страна на велики писатели и пътешественици,както Венеция.Тя е била и си остава феномен - La Serenissima - Най-ведрата република. Венеция е застроена на 117 островчета и на територията й има около 150 канала и над 400 моста.Преди да посетите главните паметници,църкви и музеи на Венеция,хванете vaporetto №1 (корабче)по Canale Grande и после дълго се разхождайте сред sestieri (квартали),за да усетите колко красива и изкусителна е Венеция

Римини

Cтолица на италианския морски туризъм,древен римски град,любимо място за провеждане на артистични и културни събития,известен в цял свят с обширни,златисти плажове,спокойно море,прекрасен климат и топли гостоприемни хора.Римини е изпълнен с монументи,които са доказателство за Римското могъщество.По-късно градът става столица на феодалното владение Малатеста,от чиито период са завещани най-впечатляващите паметници - храмът на Малатеста,емблемата на Ренесанса
Не пропускайте да посетите страната на приказките,наречена Fiabilandia, както и невероятния воден парк - Aquafan.
Кулинарите непременно трябва да опитат типичната рибена супа,чиито приготвяне е специфичен ритуал,характерен само за Римини.

Флоренция

Люлка на Ренесанса,родното място на Данте,Макиавели,Микеланджело и Медичите,Флоренция завладява с артистичното си,културно и историческо богатство и е един от най-привлекателните градове в Италия. Най-известния паметник във Флоренция е прочутата катедрала Cattedrale di Santa Maria del Fiore - четвъртата по големина в света Duomo,с фасада от бял,зелен и розов мрамор,както и всеизвестния купол на Брунелески,ще ви спре дъха. Галерията Уфици - Palazzo degli Uffizi,издигнат от Вазари през XVIвек, е приютила най-значителната колекция в Италия. Palazzo Vechio,Palazzo del Bargello,Palazzo Pitti са част от забележителностите,на които ще можете да се насладите при престоя си във Флоренция

Верона

Верона,както повечето италиански градове,е доста богат град откъм исторически забележителности.Най-известна е Римската арена от 1ви век сл.Хр.,побираща 25 000 души,на която се състояли множество зрелищни събития, като борби,спектакли и др.Веронската катедрала "Santa Maria Matricolare",базиликата "San Zeno" и разбира се къщата на щекспировата героиня Жулиета "La Caza di Giulietta" не са за изпускане

Визови изисквания

Италия е член на Европейския съюз и Шенген. Считано от 10.04.2001г. българските граждани пътуващи за Италия с цел туризъм, бизнес, краткосрочни командировки и др. не се нуждаят от входна виза за пребиваване до 90 дни, за период от 6 месеца.
За престой над 90 дни следва да се снабдите с виза от посолството на Италия в София.
Италия разрешава влизането на своя територия на чужденци, които са в състояние да докажат, че притежават необходимите документи за удостоверяване на целта и условията на пребиваване, че разполагат с достатъчно средства за продължителността на престоя и за завръщането в страната по произход /респективно билет за завръщане/ или за транзитното преминаване към трета страна, с изключение на разрешенията за пребиваване, издадени с професионална цел.
Чужденец, който не отговаря на горните условия или се счита за заплаха за обществения ред или за сигурността на държавата или за някоя от страните, с които Италия е сключила споразумения за премахване на контрола по вътрешните граници и за свободното движение на хора, не се допуска да влезе в Италия.
При пътуване е необходимо да притежавате паспорт с валидност най-малко шест месеца към датата на влизане в страната, медицинска застраховка и упоменатите по-горе документи.
Без декларация в Италия може да бъде внесена/изнесена валута в размер на 20 млн. ит. лирети. Над тази сума е задължително да се попълни митническа декларация, която се представя на ГКПП при влизане/излизане от страната.
При влизане можете да внасяте стоки за лична употреба на стойност до 175 евро за възрастни и до 90 евро за деца без да ги декларирате и без да заплащате за тях мита и такси.
Българско посолство в Рим: /+390 6/3224640


Не съществува необходимост от специални ваксинации при влизане в страната


ВХОДНИ ТАКСИ

За ваше улеснение, сме направили селекция на най-посещаваните музеи в градовете, включени в нашия каталог. Тези цени, както и работното време на музеите са валидни към 20 януари 2009 г. Те са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност.

ВЕНЕЦИЯ:

Корабче от Пунта Сабиони до Сан Марко - 9 EUR;
Маршрутно корабче по Канале Гранде за 90мин. - 6.50 EUR;
Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека - 13 EUR (раб.време 9-19ч. и 8.30-17ч. в неделя);
Ка д`Оро - 5 EUR;
БазиликатаСан Марко - Иконостаса - 2 EUR + Венецианските коне - 4 EUR;
Кулата Сан Марко - 8 EUR,
Галерия Академия - 6.50 EUR (раб.време 9-19ч. и 9-14ч. в неделя).

ВЕРОНА:

Арена ди Верона - 4,00 EUR;
Къщата на Жулиета- 4,00 EUR;
Гробницата на Жулиета - 3 EUR.

ПИЗА:

Двора на чудесата - дуомо + баптистерио - 6 EUR, кулата - 15 EUR (посещава се при определени от управата на музея условия - може да се окаже, че сте в Пиза и не можете да се качите на кулата).

РИМ:

Римските форуми + Колизеума + Палатино - 12 EUR (раб. време 9-17 ч., зимата 9-15.30ч.);
Термите на Каркала - 4 EUR (раб. време 9-18ч., зимно раб. време до 15ч., неделя и понеделник 9-13ч.);
Капитолийски музеи - 6,50 EUR (раб.време 9-19ч., почивен ден понеделник);
Национален музей на Рим - 6,50 EUR (раб.време 9-21ч., неделя 9-19ч., почивен ден понеделник);
Галерия Вила Боргезе (раб.време 9-19ч., затворена понеделник) - 13,50 EUR;
Вила Джулия - Национален музей за етруско изкуство - 4 EUR (раб. време 9-19ч., неделя 9-14ч., почивен ден понеделник);
Катакомби - 4 EUR (раб. вр.на
Сан Калисто 8.30-13ч.; 14.30-17.00ч. (затворени в неделя и м.февруари);
Сан Себастиано 8.30-13ч.; 14.30-17.00 ч. (затворени в неделя и м.ноември);
Исторически музей на църквата Сан Клементе - 5 EUR;
Исторически музей при базиликата Сан Пиетро - 5 EUR;
Купола на базиликата Сан Пиетро - 7 EUR;
Ватикански музеи (раб. вр. 8.45-16.00ч., 8.45-13.00ч. през зимата, почив. ден неделя и всички големи църковни празници) - 14 EUR,
Кастел Сант Анджело - 5 EUR
ПОМПЕЙ археологическа зона -11 EUR

ФЛОРЕНЦИЯ:

Купола на Дуомо - 6 EUR (раб. време 9.00-19.30ч., събота 8.30-17.00ч. (затворен в неделя);
Баптистерио на Дуомо - 3 EUR (раб. време 14.00-19.00ч.);
Параклис на Медичите „Сан Лоренцо"- 6,50 EUR (раб. време 8.50-18ч., неделя 8.30-13.50ч. (затворен в понеделник);
Галерия Уфици - 6,50 EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава) - раб. време 8.30-19.00ч., 8.30-18.00ч. неделя, почивен ден понеделник;
Галерия Академия - 6,50 EUR (раб. време 8.15-18.50ч., затворена в понеделник);
Двореца Пити - Галерия Палатина и апартаменти реали - 11,50 EUR (раб.време 8.15-18.30., затворен в понеделник);
Двореца Векио - 6 EUR (раб. време 9-19.00ч., четвъртък 9-14.00ч);
Къща-музей Данте - 4 EUR (затворена в понеделник и четвъртък),
Църква-пантеон Санта Кроче - 5 EUR,
Къща - музей Микеланджело - 6.50 EUR - раб. време 9.30-14.00ч., (затворена във вторник).

СИЕНА:

Kатедралата - 3 EUR;
Баптистерий "Сан Джовани" - 3 ЕUR ;
Палацо Публико - 7 EUR;
Пинакотека Национале - 4 ЕUR (раб. време от 8.15-19.15ч., а в неделя и понеделник от 8.15-13.15ч.)

САН ДЖИМИНЯНО:

Катедралта „Санта Мария Асунта" - 3,50 ЕUR;
Торе Гроса - 5 EUR;
Палацо Комунале - 5 ЕUR,
Археологически музей - 3,50 EUR

САН МАРИНО:

Оръжейния музей - 4 EUR ,
Обиколка по крепостните стени - 8 EUR.

БОЛОНЯ:

Кулата на Азинели - 3 EUR (раб. време 9.00-18.00ч.)

ГЕНУА:

Палацо Дукале - 6 ЕUR (раб. време 9.00-19.00ч, затворен в понеделник),
Съкровищницата към катедралата „Сан Лоренцо" - 5,50 EUR

О-В СИЦИЛИЯ:

Античния театър в Таормина - 2 EUR,
Археологическия парк делла Неаполис Сиракуза - 3 EUR,
Археологическия музей в Сиракуза - 5 EUR,
Изкачване на вулкана Етна (осъществява се само при благоприятни геофизически условия),
Долината на храмовете в Агридженто - 4,50 EUR,
Съкровищницата на Катедралата в Палермо - 1 EUR .

ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА:

пеша 5 ЕUR, с асансьор 7 EUR; съкровищницата - 1 EUR
Рока Скалиджера (Сирмионе) - 5 EUR;
Фуникуляр до Брунате (Комо) - 3,60 ЕUR;
Вила Карлота - двореца и градините (Тремедзо) - 7 EUR, за хора над 65 г. и за ученици 3,50 EUR ;
Корабче от Тремедзо до Беладжо и обратно - 8 EUR;
Двореца и градините на Изола Бела - 10 EUR за възрастни, 4,50 EUR за деца,
Билет за корабче до Изола Белла - 10 EUR, за деца 5 EUR,
Комбиниран билет за корабче до Изола Мадре, Изола Бела и Изола деи Пескатори - 15 EUR ,
Вила Палавичино- парк и зоологическа градина (Стреса) - 7 EUR, 4,70 EUR за деца до 14г.

МИЛАНО:

Катедралата - посещението е безплатно 9-12 и 13-18 ч., когато няма служба; слушалки - 4 EUR;
Кастело Сфорцеско - 6 музея с вход между 3 - 7 EUR, до 18 г. безплатно;
Тайната вечеря на Леонардо да Винчи - 8.15-18.45ч. (понеделник затворено) - 6,50 EUR;
Пинакотека Брера - 8.30-19.15ч (понеделник затворено), 6,20 EUR.;
Музей към театър Ла Скала - 9-12 и 14-17 ч. (неделя затворено), 3 EUR.

ТОРИНО:

Палацо реале - 8.30-19.30 (понеделник затворено), 6,50 EUR;
Археологически музей - 8.30-19.30 (понеделник затворено), 4 EUR;
Музей на Христовия покров - 9-12 и 15-19 ч., 5,50 EUR;
Египетски музей - най-значимият в Италия - 8.30-19.30 ч. (понеделник затворено), 7,50 EUR.;
Средновековна крепост - 10-18 ч. (понеделник затворено), 5 EUR.

ГЕНУА:

Аквариума - делник 9-19.30 ч., празник 8.45-20.30 ч., юли и август 8.30- 22 ч., 16 EUR, деца 4-12 г. - 10 EUR;
Съкровищница на катедралата Св. Лоренцо - 9-12 и 15-18 ч., 5,50 EUR;
Галерия Палацо Реале - вторник и сряда 9-13 ч., четв.-нед. 13-19 ч., 4 EUR; Качване на кулата на Палацо Реале - 4 EUR;
Морски музей - вила Дория - вт.-пет. 9-13 ч., съб., нед. - 10-19 ч., 4 EUR.

КРЕМОНА:

Градска колекция от цигулки - 8 ЕUR (раб. време от 9.00-18.00 ч., а в неделя 10.00-18.00 ч.; затворена в понеделник);
Музей на Страдивариус - 8 ЕUR (раб. време от 9.00-18.00 ч., а в неделя 10.00-18.00 ч.; затворен в понеделник).

 
 
Октомври
2018
Ноември
2018
Декември
2018
Януари
2019
Февруари
2019
Март
2019
Април
2019
Май
2019
Юни
2019
Юли
2019
Август
2019
Септември
2019
Newsletter
Абонирайте се за нашите промоционални оферти!
Planet Tours

Представи и твоята страницаGet Adobe Flash player
 
     Уеб Дизайн, Програмиране, бази данни и реклама, оптимизиране за търсещи машини, уеб хостинг, Изработка на уеб дизайн, Туристически Сайтове, Туризъм, Туризъм сайт, Уеб Дизайн, Уеб Програмиране, Редизайн, Online Мултимедия, Уеб базирани решения, Банери, банер реклами, софтуерна поддръжка, Интернет реклама, Поддръжка и Хостинг на уеб сайт. Системи за управление на съдържанието на уеб сайт, разработка на уникален дизайн, административен модул за управление на съдържанието: ПроСтудио